Shipping & Returns

Wat is de levertijd van mijn bestelling?

Nadat wij uw betaling hebben ontvangen, gaan wij over tot het verzenden van de desbetreffende bestelling. We streven ernaar om de bestelling binnen 3 werkdagen op het door u opgegeven adres te bezorgen.

Hoeveel bedragen de verzendkosten?

De verzendkosten voor afleveradressen in Nederland bedragen € 5,85 per bestelling, ongeacht het aantal flessen of dozen. Voor bestellingen die naar het buitenland gestuurd moeten worden, kunt u het beste contact opnemen per email, ons emailadres is info@quelicious.nl

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Bestellingen worden door ons verzonden met Myparcel, zij zijn onderdeel van POSTNL. Wij gebruiken myparcel zowel voor verzending binnen Nederland als verzending naar het buitenland.

Hoe zit het met retourneren?

QueLicious vergoedt alle betalingen van de consument, inclusief verzendkosten, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. De retour verzendkosten (van de klant naar de webshop) zijn voor rekening van de klant. Tenzij QueLicious aanbiedt het product zelf op te halen. QueLicious zal wachten met terugbetalen tot dat het product is ontvangen of tot de consument aantoont dat hij het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. QueLicious gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt. De transactie van de terugbetaling is kosteloos voor de consument.

Kan ik een bestelling op een ander afleveradres laten bezorgen?

Het is mogelijk om uw bestelling op een ander adres te laten bezorgen. Bij het afronden van de bestelling kunt u het gewenste afleveradres opgeven door onder “Afleveradres” te klikken op “Wijzigen”.

Kan ik mijn bestelling in het buitenland laten bezorgen?

QueLicious kan de bestelling in het buitenland laten bezorgen, echter kan dit pas na overleg ivm de afwijkende verzendkosten. Bestellingen zullen pas verstuurd worden na ontvangst van de totale betaling (zowel product als verzendkosten).

Kan ik een bestelling als cadeau laten bezorgen?

Alle wijnen en overage producten uit het assortiment van QueLicious kunt u als cadeau laten bezorgen. Wij adviseren om hierover contact met ons op te nemen zodat we kunnen afstemmen wat precies uw wensen zijn.

Waarom moet ik verzendkosten betalen?

Het bedrag dat u betaalt aan verzendkosten is een bijdrage voor de totale kosten die per bestelling worden gemaakt. Hierbij kunt u denken aan portokosten, verpakkingsmateriaal, bank- en administratiekosten.

Go to our shop to select your fine foods and excellent wines