Geen alcohol < 18 – NIX18

Om deze site te bezoeken moet je oud genoeg zijn om alcohol te mogen drinken

QueLicious steunt verantwoord alcoholgebruik. Daarom verkopen wij geen alcoholhoudende dranken aan personen jonger dan 18 jaar.

In Nederland is de nieuwe norm dat je onder de 18 jaar gewoon niet gaat roken en drinken.  Ook QueLicious houdt zich aan deze afspraak en verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan personen jonger dan 18 jaar!

De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners. Doel van de campagne is het versterken van de sociale norm ‘niet drinken en roken tot je 18e‘. De campagne richt zich op de hele samenleving, meer in het bijzonder de omgeving van jongeren. Iedereen zou het normaal moeten gaan vinden als jongeren voor hun 18e niet roken of drinken.

 

Waarom geen alcohol onder de 18 jaar?

Jongeren verdragen alcohol lichamelijk en geestelijk slechter dan volwassenen. Een jong lichaam is nog niet volgroeid en door de consumptie van alcohol is de kans op stagnatie hiervan groter.
Ook is bewezen dat bij alcoholgebruik onder jongeren de hersenontwikkeling ernstig verstoord kan raken. Resultaat hiervan is bijvoorbeeld blijvend concentratieverlies en aantasting van het langetermijngeheugen.
Daarnaast is de kans op alcoholvergiftiging vele male groter bij jongeren. Door alcoholgebruik is iemand veel minder geremd. Hierdoor zullen jongeren met alcohol op veel meer (onnodige) risico’s nemen.

 

Meer informatie?

Meer informatie over NIX18 kunt u terugvinden op de websites van NIX18 en STIVA.

Vragen? Stuur dan een e-mail naar onze klantenservice: info@quelicious.nl

Go to our shop to select your fine foods and excellent wines